(ВИДЕО) АКАДЕМИК ЌУЛАВКОВА, КОЈ ЗАКОН ИМ ЗАБРАНУВАЛ НА ЛИЧНОСТИТЕ КАКО МАРКО ЦЕПЕНКОВ ДА СЕ ИЗЈАСНАТ КАКО МАКЕДОНЦИ?

Академик Катица Ќулавкова тврди дека личностите како Марко Цепенков макар и да оставиле документи во кои тие не се идентификувале како Македонци, дали под присила или според редот на законските нешта, остануваат дел од македонската внатрешна историја.

loading...

Се поставува прашањето кој го присилил Марко Цепенков да не се идентификува како Македонец во етничка смисла и кој е тој закон што тоа му го забранувал?


loading...