ГДУ во посета на Куманово (ГАЛЕРИЈА)

//

Вчера членови на Иницијативниот комитет на ГДУ се сретнаа со граѓаните на Куманово. Пред присутните на средбата беа презентирани основните цели и принципи за основањето на Граѓанско Демократската Унија.

Почнувајќи од Куманово, ГДУ ја започна втората фаза од активностите поврзани со подготовките за претстојното оснивачко собрание. На самата средба, од страна на приврзаниците на иницијативата беа дадени конкретни предлози поврзани со програмските документи.

Во деновите што следат ИК на ГДУ ќе организира средби во Кичево, Охрид, Битола и Прилеп со цел да ги запознае граѓаните, со основните вредности и начини за водење на политика, за кои ќе се залага новата политичка партија.This slideshow requires JavaScript.

 

Претходна статија

Омилените градови на милионерите и милијардерите

Следна статија

Десет години од хеликоптерската несреќа кај Блаце

Најново од Вести