(Видео) Ангел Куртелов: Мајка ми е директен потомок на Димитар Миладинов, горд сум на бугарското потекло и чувство на мојот дедо

/

Погледнете го првиот дел на филмот „Слепа судбина“ на Симеон Григоров. Во филмот снимен во 2003 г. може да се видат сведоштвата на Станко Томоски и Ангел Куртелов од Охрид.

„Мајка ми е директен потомок на Димитар Миладинов, од неговата ќерка Фросина. Тој имал 5 ќерки и еден син. Неговата ќерка Фросина има син Натанаил, којшто е мој дедо, татко на мојата мајка. Јас се гордеам со тоа, со неговото бугарско потекло и чувство“, вели Ангел Куртелов пред камерата на Симеон Глигоров во 2003 г.Претходна статија

Бугарска национална платформа со повик до бугарскиот државен врв и политичките партии за обединување во заштитата на правата на Бугарите во РС Македонија

Следна статија

Бугарски историчар: Бугарското МНР да ги објави македонските политичари кои имаат бугарски државјанства

Најново од Видео