|

(Видео) Бисера и Лидија: Љубовта кон изворната музика и фолклорот се воспитува од родителите

Прекрасните и талентирани млади пејачки на изворни песни од Бугарија, Бисера Иванова и Лидија Ангелова, пред камерата на Трибуна разкажаа за своите први чекори во волшебниот свет на бугарскиот фолклор. Тие подвлекоа дека токму фолклорот и изворниот мелос се најголемото богатство што го поседуваме и истото треба да биде зачувано.

„Љубовта кон изворната музика и фолклорот се воспитува од родителите“, велат двете талентирани пејачки, кои пленуваат со своите магични гласови.

Што кажаа Бисера и Лидија за својот пат во бескрајното шаренило на музиката и фолклорот погледнете во видеото што следи:

Најновата песна на Бисера и Лидија „Рано ми е“.

Слични Објави