|

(Видео) Бугари од Албанија во 1993 г. пејат песна за Тодор Александров, а со песната „Хаџи Димитар“ на Христо Ботев одат по невестата

Погледнете го делот од филмот на РТВЦ Благоевград „Бугарите во Албанија“ снимен во 1993 г. Ќе слушнете со која песна Бугарите од селото Врбник во Албанија, одат по невестата и за кој војвода пеат во самиот почеток на видеото.

Сценарио: Валери Јаков Камерман: Александар Караџов Режисер: Константин Чак’ров.Слични Објави