(ВИДЕО)БУГАРСКИ РОБОТ ЌЕ ОТКРИВА ЕКСПЛОЗИВНИ НАПРАВИ НА БРОДОВИ

//

Бугарски робот ќе открива експлозивни направи на бродови. Проектот е разработен од научници од Универзитетот во Русе и Бугарската академија на науките. Освен бомби, робот може да биде користен за спречување на шверц и ризик од пробивања во трупот на бродот. Пронајдокот треба да биде патентиран, а за неговото откупување постои интерес од компаниите во Панама и Малезија.Претходна статија

ПЕТ ПОЗНАТИ ЛИЧНОСТИ КОИ СЕ ОТКАЖАЛЕ ОД СВОИТЕ ДРЖАВЈАНСТВА ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ ДАНОЦИ ВО НИВНИТЕ МАТИЧНИ ЗЕМЈИ

Следна статија

ГДУ: НЕПРИФАТЛИВ Е ПРЕДЛОГОТ ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА ПРАТЕНИЧКИ ИМУНИТЕТ СО ДВОТРЕТИНСКО МНОЗИНСТВО

Најново од Истакнато