(ВИДЕО) ФРАНЦУСКИ ЛЕКАР НА 98 ГОДИНИ ХЕРОЈСКИ СЕ БОРИ СО КОРОНАВИРУСОТ

//

Д-р Кристијан Шенај, на 98-годишна возраст, е еден од учесниците во борбата против коронавирусот во Франција. Се сеќава како некогаш лекувал војници во Втората светска војна од тифус.

Денес кога се приближува неговиот 99-ти роденден, тој сè уште се грижи за пациенти среде пандемијата на коронавирус, јавува новинската агенција ФОКУС.

Шенај спроведува видео консултации со своите пациенти. Тој, исто така, прави чести посети во старечки дом, кој се наоѓа близо до неговата куќа. Во моментот д-р Шенај се наоѓа во самоизолација бидејќи му појавиле симптоми на Ковид-19.Претходна статија

(ВИДЕО) БАТЕ БОЈКО ПЕЕ „ХАБИБИ, СПИШ ЛИ ДОБРЕ“

Следна статија

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ЌЕ НЀ ИНФОРМИРА ЗА КОРОНАВИРУСОТ ОД СВОЈОТ ДОМ

Најново од Вести