| | |

(Видео) Георги Станков: Во борбата за црковна независност на луѓето од Македонија и Тракија има многу сличности

Георги Станков, еден од авторите и водител на подкастот што се емитува на you tube „Коридор 8“ беше гостин на Кирил од каналот „Samuel’s Fortress“. Погледнете го разговорот на еден Тракиец и еден Македонец, кои зборуваат меѓусебно без потреба од преведувач. Ќе дознаете многу интересни историски факти за географската област Тракија и секако за тракиските војводи кои земаат учество во Илинденско-Преображенското востание од 1903 г. со цел ослободување на Македонија и Одринско од власта на Османлиската империја.Слични Објави