(Видео) Бугарскиот пејач Илија Луков со маестрална изведба на народната песна „Распукала Шар планина“

/

Илија Луков е познат бугарски народен пејач. Роден е во градот Петрич, но израснува во селото Тополница. Потекнува од музичко семејство. Освен со својот неверојатен глас е познат по учеството во голем број иницијативи, што имаат за цел да го зачуваат бугарскиот дух, музика и традиции. Тој е еден од најголемите современи изведувачи на македонска народна музика во Бугарија.Претходна статија

(Видео) Георги Станков: Во борбата за црковна независност на луѓето од Македонија и Тракија има многу сличности

Следна статија

Шест лица од мисијата на ОН во Кабул први ќе се засолнат во Македонија

Најново од Видео