|

(Видео) Иванова: За РС Македонија има јасни услови, внесување на Бугарите во Уставот и спроведување на протоколите, кон Договорот за добрососедство

Прво интервју на еврокомесарката Илијана Иванова пред бугарската БТВ. Иванова одговара на прашањата за увозот од Украина во Бугарија, за Шенген зоната, за можностите Бугарија да го надомести доцнењето во однос на Планот за закрепнување и одржливост, а исто така и заштитата на бугарските интереси во однос на Северна Македонија.

Едно интервју на Десислава Минчева со Илијана Иванова:Слични Објави