| |

(Видео) Како пред 30 г. Бугарија прва ја призна независноста на денешната РС Македонија

Поранешниот заменик министер за надворешни работи на Бугарија Стефан Тафров во опширно интервју за Бугарската телеграфна агенција раскажува за тоа како се стигнало до одлуката Бугарија прва да ја признае независноста на денешната РС Македонија.

Потсетуваме дека на денешен ден пред 30 г. Бугарија тогаш раководена од владата на Филип Димитров и претседателот Жељу Желев донесе одлука да ја признае Република Македонија тогаш, како независна држава.

Погледнете го интервјуто на Маринела Величкова со Стефан Тафров во видеото што следи:

Целото интервју можете да го прочитате на бугарски јазик на сајтот на Бугарската телеграфна агенција.Слични Објави