(ВИДЕО) КОРИДОР 8: ВО ШТО СЕ ПРВИ БИТОЛА И ПЛОВДИВ?

//

„Во што се први Битола и Пловдив?“ беше темата на 11-тата епизода од проектот Коридор 8 на психологот Георги Станков од Хасково Бугарија и новинарот Атанас Величков од Скопје, Македонија.

Гости на емисијата беа професорката од Пловдивскиот университет „Паисиј Хилендарски“, Милена Кацарска од Пловдив и Христијан Кулевски од Битола, кој е собирач на стари сведоштва, песни и други народни умотворби од неговиот роден крај.Погледнете ја емисијата во видеото што следи:

Претходна статија

СОБРАНИ (ЗЛО)ДЕЛА НА НАШИТЕ ПРЕДЦИ

Следна статија

УТРЕ ПРИСТИГНУВААТ ВАКЦИНИТЕ ОД СРБИЈА

Најново од Видео