(ВИДЕО)НА ПРСТЕНО ПИШЕ СЕВДЕ ИМЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

//

117-тата годишнина од загинувањето на најголемиот син на поробена Македонија, Гоце Делчев би сакале да ја одбележиме со една прекрасна песна од пиринско, а имено „Моли се на Бога Севде“ изведена од машката фолклорна група „Пирински гриваци“ од разлошкото село Елешница.

Гоце Делчев загинува во борба со турски аскер на 4 мај 1903 г. крај селото Баница Серско.

Претходна статија

АВМУ: НОВИНАРСТВО БЕЗ СТРАВ И НАКЛОНЕТОСТ Е ТЕМА НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА МЕДИУМИТЕ

Следна статија

ПОЧИНА ДРАГАН ВУЧИЌ

Најново од Вести