(Видео)Петков: Секоја криза е можност, верувам дека ќе успееме да одговориме на предизвиците

//

„Секоја криза е можност. Верувам дека ќе успееме да одговориме на предизвиците. Бугарија ќе биде посилна, подиверсифицирана, поразвиена и регионално поинтегрирана“. Ова го изјави бугарскиот премиер Кирил Петков, кој учествуваше на националниот форум „Инвестиции и региони: политики за раст“.

„Картата на Европа моментално се прецртува. Сите во регионот треба да си подадеме рака. Регионалната перспектива на новата карта на Европа овозможува нашите инфраструктурни проекти да бидат уште поинтегрирани и поврзани. Ова треба да стане најбрзо растечки регион во Европа“, дециден е Петков.

Истовремено со можностите за диверзификација на изворите на енергија, Владата инвестира во човечки капитал, вклучително и преку Фондот „Стефан Стамболов“.

Претходна статија

Американски борбени авиони ќе го чуваат небото над Бугарија

Следна статија

Петков: Нема да потпишуваме ништо со РС Македонија на 22 мај

Најново од Вести