(Видео) „Пирин пее“- емоција која се раскажува на деца и внуци

///

Во месноста Предел меѓу планините Рила и Пирин вчера и денеска се одржа соборот за народно творештво „Пирин пее“. Годинава во соборот зедоа учество повеќе од 1500 пејачи, музичари и играорци од цела благоевградска област. Соборот се организира под патронатот на претседателот на Бугариja Румен Радев. Повеќе за историјата на самиот собор можете да научите овде.

Претходна статија

Владата подготвува нови антикризни мерки

Следна статија

Гарван- Неказнето злосторство (2)

Најново од Вести