(Видео) Со ревијално патување со воз „По стапките на Вазов“ во Бугарија се одбележува годишнината од раѓањето на големиот бугарски поет и писател

///

Во Бугарија со ревијално патување со воз ќе биде одбележана 171-та годишнина од раѓањето на големиот бугарски поет и писател, нарекуван „патријарх на бугарската литература“ Иван Вазов.

Денеска на железничката станица во градот Мездра ќе се одржи прославата посветена на Вазов „Не се гаси, тоа што не гасне“. Организатори на настанот се Здружение „Обединети Балкани“ заедно со Бугарските државни железници, а ќе учествуваат: Фондација „Македонија“, Национален сојуз „Единство“ во соработка со реон Нови Искар и општините Своге и Мездра.Претходна статија

Вчера аплицирани 13.137 вакцини

Следна статија

Филипче и Комисијата за заразни болести бараат мерки за Тетово и регионот

Најново од Вести