| |

(Видео) Свечен пречек на водачот на Талибанците со музика но верска!

По 20 години со воен транспортен авион C-17 Globemaster на катарските воздухопловни сили слета во Авганистан талибанскиот водач Абдул Гани Бардар и други талибански лидери, кои за прв пат по 20 години егзил се вратија во Авганистан. Како беа пречекани видете во видеото:

Инаку, Абдул Гани Барадар беше соборец на едноокиот свештеник Мула Омор, кој беше првиот водач на Талибанците. Бардар беше уапсен од американското разузнавање во Пакистан во 2010 година за време на првиот мандат на Барак Обама, кој го смести Бардар во Гвантанамо, каде што остана до 2018 година, кога тогашниот американски претседател го ослободи. Сега се враќа од затвор како апсолутен лидер и носител на моќ во Авганистан.

Извор: Темите

Слични Објави