|

(Видео) Темата на Нова: „Българин да се наричам“

Во „Темата на Нова“ тимот предводен од новинарот Стојан Нешев оди во Мала Преспа за да се сретне со Бугарите таму…

„Јас се чувствувам Бугарин, уште откако сум роден“, вели еден од учесниците во емисиjaта насловена „Българин да се наричам“ по мотиви од песната „Аз съм българче“, на патриjархот на бугарската литература Иван Вазов (1850-1921).

Слични Објави