|

(Видео) Туризам.бг: Светата Мадара

Мистеријата на Мадара започнува со нејзиното име. Но, името не го менува фактот дека човечкото присуство во Мадара датира од камената доба. Достигнувањата на овој свет одамна им се познати на бугарските предци.

Погледнете го филмот „Светата Мадара“ на сценаристот Иво Иванов, создаден од тимот на емисијата на Бугарската национална телевизија „Туризам.бг“.

Слични Објави