(Видео) Во Македонија под јаремот- спомен на мачениците

///

Познатиот бугарски новинар и издавач Никола Кицевски, во емисијата „Операција Историја“ на бугарската телевизија BgOnAir разкажува за својот татко Димитар Кицевски, од Мокриево Струмичко, кој во 1950 година бега од СР Македониja во Бугарија.Претходна статија

Прванов: Колку и да е едноставен францускиот предлог, тој е дипломатски воздржан

Следна статија

(Видео) Рајков: Екстремизмот на опозицијата во Скопје е еден од клучните аргументи, зошто Бугарија требаше да ги добие бараните гаранции во предлогот на Француското претседателство

Најново од Вести