ВИДЕО: За време на ваква војна успеавме да добиеме статус на кандидат за ЕУ

//

На денот на усвојувањето на Декларацијата за државниот суверенитет на Украина, претседателот Володимир Зеленски истакна дека Украина успеала да ја одржи стабилноста на државните институции за време на војната.

Според Зеленски, важно е Украинците да го задржат внатрешното единство, надминувајќи ги конфликтите и противречностите што ги попречуваа во минатото.

Претходна статија

Mаричиќ: Денеска отворивме европско поглавје во односите со Бугарија

Следна статија

Генчовска: Нема нов француски предлог, имплементацијата на протоколот може да се контролира

Најново од Вести