|

Вишеградска група В4 филмски вечери во Кинотека

Во рамки на априлската филмска програма на Кинотеката ќе се одржи циклус филмови Вишеградска група В4 филмски вечери, посветена на кинематографиите на Република Чешка, Република Полска, Република Словачка, и Република Унгарија кои се дел од Вишеградската група.

Циклусот ќе започне на 5 април во 20 часот со проекцијата на комедијата Празни Шишиња, во режија на Зденек Сверак, по што ќе следи проекцијата на филмот Студена Војна на Павел Павликовски на 6 април. Веќе следната недела ќе бидат прикажани и филмовите Инвалид на словачкиот режисер Јонас Карасек на 12 април и Плоштад Москва на унгарскиот режисер Ференц Торок на 13 април.

Сите проекции се бесплатни за сите посетители.Слични Објави