ВЛАДАТА ГИ ЗГОЛЕМУВА СУБВЕНЦИИТЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОМАТИ ОД 3 НА 7 ДЕНАРИ

//

Владата ќе ги зголеми субвенциите за производство на домати од 3 на 7 денари. Министерството за земјоделие ќе го следи откупот на овој земјоделски производ. Министерот за земјоделие Љупчо Николовски изјави дека се активирани сите надлежни институции, дури и амбасадите на Република Македонија за да се најдат нови пазари за македонскиот домат.

Претходна статија

GIF: МИЛИ ДАМИ ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ, АКО КОМШИВКАТА ОД КАРШИ ВИ ГО ПРЕЗЕМЕ ДЕЧКОТО

Следна статија

СРЕДБА НА АНДРЕЈ ЖЕРНОВСКИ СО АМБАСАДОРОТ НА Р. АВСТРИЈА ВО Р. МАКЕДОНИЈА, РЕНАТЕ КОБЛЕР

Најново од Вести