|

Владата паѓа, Зејд го прифати предизвикот на Мицевски?

Скендер Реџепи како што дознава ТВ21 го прифаќа предизвикот на Никола Мицевски.

Како што дознава ТВ21, во седиштето на Алтернатива се разговарало за поканата на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и оттаму прозилегува како можна опција уривањето на владата.

Зејд синоќа како гостин во Клик Плус на ТВ21 изјави дека не потпишува недоверба на Влада заедно со Левица!

Денеска, пак, играта ја смени ВМРО-ДПМНЕ, која на Зејд му дава 19 потписи за нова иницијатива за рушење на владата на СДСМ-ДУИ!

Доволни се 20 пратеници за да поднесат предлог за гласање недоверба на Влада, а владата паѓа со 61 пратеник.

Целиот напис прочитајте го овде.Слични Објави