Властите во Австралија сакаат да бидат водечки извозници на канабис

Државата планира да ги промени регулативите, за да и се придружи на Канада и на Холандија во продавање производи надвор од домашниот пазар. Слични планови најавија и Уругвај и Израел. Министерот за здравство во Австралија Грег Хант изјави дека ваков потег на власта ќе им помогне и на локалните пациенти… (Прочитајте го целиот напис овде)