Трамп ја укина комисијата за истрага на измами на изборите во 2016

Иницијативата на Трамп за создавање на комисијата, предводена од потпретседателот Мајк Пенс, предизвика остри реакции од голем број американски сојузни држави, кои одбија да ги обезбедат информациите што се бараа од нив. И покрај тоа, Трамп е убеден дека, спротивно на мислењето на мнозинството експерти, од три до пет милиони луѓе незаконски гласале за неговата соперничка Хилари Клинтон на претседателските избори во ноември 2016 година… (Прочитајте го целиот напис овде)