Турска пратеничка осудена на девет месеци затвор за навреда на претседателот

Турска пратеничка од прокурдската Демократска партија на народите (ХДП) е осудена на девет месеци затвор за навреда на претседателот, јавија турските медиуми повикувајќи се на извор од судот. Пресудата за пратеничката Лејла Бирлик била издадена од судот во југоисточниот град Шернак… (Прочитајте го целиот напис овде)