Грујевски и Бошковски утре во Солун ќе ја слушнат одлуката за екстрадиција

//

По четири рочишта, од кои две одложени, а во кои беа сослушани двајца сведоци, Горан Грујевски и Никола Бошковски утре ќе ја слушнат одлуката на Советот на судии во Солун, во однос на македонското барање за нивна екстрадиција. Одлуката е веќе донесена и откако сега конечно ќе се најде преведувач од грчки на македонски јазик, таа треба да им се соопшти на поранешните началници во Управата за безбедност и контра разузнавање… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Турска пратеничка осудена на девет месеци затвор за навреда на претседателот

Следна статија

ВМРО-ДПМНЕ: Вистината за политички притворените уметници се пробива надвор од границите на Република Македонија

Најново од Вести