Глобалната економија е поздрава отколку што мислиме

Победата на Доналд Трамп на изборите во САД уште не беше остварена кога Пол Кругман убедено ја запечати судбината на глобалната економија. „Трамп ќе донесе глобална рецесија“, објави добитникот на Нобеловата награда за економија на утрото по победата на Трамп на „Twitter“… (Прочитајте го целиот напис овде)