|

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ и да имаат 80 пратеници „нема влада без Албанци“, рече Хоџа од Движењето БЕСА

Потпретседателот на Движењето Беса, Аријанит Хоча, во „Клик 21“ рече дека целта им е да ја соборат ДУИ од централната власт, додека за коалицискиот партнер во македонскиот политички блок, Хоџа рече дека тоа не е релевантно, бидејќи според него, која и да е, не може да има влада без албанска политичка партија.

„Се знае како функционира државата, без албански политички субјект не може да има влада, не 61, нека имаат 80 ако сакаат, било да е СДСМ, било ВМРО и ние по оваа политичка идеологија ја гледаме работата на Движењето Беса, факторизирањето на Албанците и политичкото позиционирање на Албанците во Република Северна Македонија“, изјави  Хоџа, пренесува ТВ 21.Слични Објави