ВМРО-ДПМНЕ ПРЕДЛАГА БЕСПЛАТНО ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

ВМРО-ДПМНЕ предлага бесплатно тестирање за коронавирус за сите граѓани.

loading...

„Како пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ предложивме амандмани за ковид-кризата и затоа бараме од нашиот данок, прифатете ги нашите амандмани, затоа што само живи луѓе можат да ја раздвижат економијата и нашиот фокус е да се спасат што е можно повеќе животи. За доброто на сите тргнете ја суетата, внимателно разгледајте ги и прифатете ги амандманите како што се на пример: амандманот за бесплатни ковид-тестови за сите граѓани и амандманот за 50 нови амбулантни возила“, изјави пратеничката Ели Панова.

Таа додаде дека живееме во држава која е во првите пет земји во Европа во заразени по глава на жител, а по смртност и многу пошироко.loading...

Според неа, со масовно тестирање ќе се помогне во намалување на бројката на новозаразени, а тоа значи дека ќе се спасат животи и ќе се намали смртноста.