ВО БИХ СЕ ПОЈАВИ СМРТОНОСНО БЕСНИЛО

На крајот на мај, по шест години, во БиХ се појави беснило, а Институтот за здравство предупредува на претпазливост.

Дијагностицирано е беснило кај почнато ловечко куче од Сребреница, пренесува сараевскиот портал Кликс.

Беснило е заразна болест, која може да се пренесе од животни на луѓето, и иако неговото лекување е невозможно, постојат успешни мерки за превенција, како што се вакцинирање на животни и нивно тестирање.Извор: makfax