ВО БУГАРИЈА ОД 1 МАЈ ЌЕ СЕ ВЛЕГУВА НА ТРИ НАЧИНИ

Од 1 мај, влез во Бугарија ќе биде дозволен на три начини:

  • – со потврда за вакцинација против Ковид-19;
  • – со негативен PCR или антиген тест;
  • – со документ за прележана инфекција со коронавирус не постар од шест месеци од датумот на влез во земјата.

„Се обидуваме да ги направиме мерките слични на нашите соседни земји и скоро истите што ЕК најверојатно ќе ги воведе за целата ЕУ на крајот на мај со задолжителна регулатива“, изјави главниот државен инспектор за здравство, Ангел Кунчев.