ВО ХРВАТСКА РЕГИСТРИРАН 11 СЛУЧАЈ СО КОРОНАВИРУС

//

Од клиниката за инфективни болести во Загреб, потврдено е присуство на коронавирусот кај уште едно лице, со што досега во Хрватска се потврдени 11 случаи на вирусот. Се работи за лице кое било во близок контакт со друг заболен од Вараждин.

Поради ситуацијата со коронавирусот, Хрватска веќе упати наредби кон училиштата да ги забрани сите излети надвор од земјата.Претходна статија

ТРОЈЦА РЕКЕТАРИ СИЛУВАЛЕ ДОЛЖНИК ВО СРБИЈА

Следна статија

ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ СЕ СЕЛИ ОД СТРАЗБУР ВО БРИСЕЛ

Најново од Вести