ВО ИТАЛИЈА ЗЕМЈОТРЕС СО ЈАЧИНА ОД 4,9 ПО РИХТЕР

Вести Истакнато Свет

Минатата ноќ во центалниот дел на Италија се случи земјотрес со јачина 4,9 по рихтер. Ова го соопшти европско-средоземноморскиот сеизмолошки центар на Твитер. По инфомациите, епицентарот бил на 35 километри северно од градот Камбосо и на 187 километри источно од Рим, на длабочина од 10 километри. Соопштено е дека нема жртви, а полесно се повредени 10 луѓе, кои се наоѓаат на болничко лекување.