АМЕРИКА МОЖЕ ДА ГО ДОБИЕ ПРВИОТ ТРАНСЏЕНДЕР ГУВЕРНЕР

Вести Забава Свет

Кандидат за гувернер на Демократската партија на САД од државата Вермонт е Кристин Холквист, кој претходно, пред операцијата го носела името Дејвид Холквист.

Таа вчера беше легитимно избрана за кандидат од својата парија. Извори соопштуваат дека предизборната прогамата на Холквист има голем рејтинг меѓу локалното населние. Според сопартијците Холквист ги има сите шанси да стане првата жена-транџенер гувернер во историјата на Америка.