|

ВО ПРОБИШТИП Е РЕГИСТРИРАНО ПРВОТО ЛИЦЕ ПОЗИТИВНО НА КОВИД-19

Во Пробиштип е регистриран прв случај на лице носител на Ковид 19, информира денеска градоначалникот Драган Анастасов. Тој апелира граѓаните да не креваат паника и да се почитуваат мерките за заштита.

„Минатиот месец информиравме за лице кое беше дојдено од Скопје, на кое откако му беше потврдено дека е позитивно на вирусот, лицата со кои имаше воспоставено контакти беа во самоизолација изминатиот период. За жал, едно од тие лица е позитивно на корона вирусот. Истото лице ќе остане на домашно лекување бидејќи се чувствува добро“, вели Анастасов.

Тој додаде дека општината ќе продолжи со спроведување на сите заклучоци и мерки и оти на денешната седница на Советот е донесена одлука за измена и дополнување на Програмата за заштита и спасување со зголемување на средствата, така што општината е подготвена да ги преземе сите потребни мерки за заштита на населението.

Слични Објави