| |

Во Софија ќе се одржи „Марш против рускиот фашизам“

Граѓани се собираат на марш наречен „Марш против рускиот фашизам“. Настанот е организиран во Фејсбук. Се очекува поворката да тргне од Плоштадот на независноста во 18.30 часот и да стигне до Руската амбасада во Софија.

Организаторите на маршот посочуваат дека Русија со месеци се обидува да ја уценува Бугарија, а прекинатата испорака на гас е обид за дестабилизација на земјата. Организаторите на настанот бараат Бугарија да не биде неутрална во војната со Украина и да му даде поддршка на украинскиот народ.Слични Објави