Воени доктори од РС Македонија ќе се обучуваат во Воено-медицинската академија во Софија

//

Воени доктори од РС Македонија ќе се обучуваат во Воено-медицинската академија во Софија и во Военоморското училиште во Варна, додека припадници на бугарската војска ќе отидат на воени вежби во центарот „Криволак“. Ова стана јасно по денешните изјави на министрите за одбрана на Бугарија и РС Македонија Драгомир Заков и Славјанка Петровска.

Петровска се наоѓа во дводневна официјална посета на Бугарија на покана на нејзиниот бугарски колега.

„Како членки на НАТО, Бугарија и РСМ имаат исклучително важна улога за одржување на стабилноста и безбедноста во регионот. Имаме многу важна задача пред нас и идните генерации – никогаш повеќе Балканот, а особено Западниот Балкан, да не да се спомене како барутен погреб на Европа“, рече министерот Заков.Претходна статија

(Видео) Радев: Бугарската позиција во однос на РС Македонија наидува на сè поголемо разбирање кај нашите партнери

Следна статија

Министерот Османи оствари повеќе билатерални средби во Торино

Најново од Вести