(Видео) Радев: Бугарската позиција во однос на РС Македонија наидува на сè поголемо разбирање кај нашите партнери

//

Повеќепати изјавив дека насекаде ја претставувам бугарската позиција со аргументи и таа наидува на сè поголемо разбирање. Исклучително е важно да имаме комуникација со сите лидери на ЕУ, а не само со нашите стратешки партнери од САД, со сите европски институции, за да се најде јасно, одржливо, неповратно решение за прашањето, изјави денеска претседателот на Република Бугарија Румен Радев.

Според потпретседателката Илијана Јотова, од 2019 година е пропуштено многу време за да им се објасни на европските партнери дека позицијата на Бугарија не е само балканска позиција, туку позиција заснована на вистински факти. Тоа што има дискриминација на Бугарите во РСМ, дека има услови кои Бугарија ги поставува и кои, за жал, не се исполнети толку години.Претходна статија

(Видео) Петков: Немам прифатено никакви еднолични обврски во однос на ветото за РС Македонија

Следна статија

Воени доктори од РС Македонија ќе се обучуваат во Воено-медицинската академија во Софија

Најново од Вести

Ковачев: На местото на спомениците на окупаторската Црвена армија во Софија и во Пловдив да се постават споменици на Левски, Ботев, Гоце Делчев, Тодор Александров и Ванчо Михајлов

Бугарскиот европратеник од редовите на ГЕРБ-СДС Андреј Ковачев, даде интересна идеја за тоа што треба да