ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОСНОВНОТО СРЕДНОТО И ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ГИ ДОЧЕКАА 5-ТЕ % ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ

/

На 150-тата седница, Владата го усвои предлогот за покачување на платите во основното, средното и високото образование за 5% почнувајќи од исплата за септември 2019 година и го задолжи министерот за образование и наука Арбер Адеми да ги потпише Спогодбите со Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) за реализација на предвиденото покачување на платите.

Со оваа одлука Владата дополнително го задолжи министерот за образование и наука да изготви решение за новите коефициенти за покачување на платите и кај јавните високообразовни установи и јавни научни институти за 5%, почнувајќи од исплата на платата за месец септември 2019 година.Претходна статија

ЌЕ СЕ ОСНОВА НОВО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „КИРО ГЛИГОРОВ“ ВО ЦЕНТАР

Следна статија

ЗА 10 ДЕНА ТРЕБА ДА БИДАТ ЗАКЛАНИ 18 ИЛЈАДИ ДОМАШНИ СВИЊИ

Најново од Вести