Врховниот суд го одби барањето на Рашковски за домашен притвор

/

Врховниот суд на денешната јавна седница ги одби како неосновани жалбите на Драги Рашковски и неговото барање за домашен притвор.

„Врховниот суд по денешната одржана јавна седница по предметот Вкж1.бр.31/2021, донесе одлука со која ги одби како неосновани жалбите на обвинетиот Д.Р. од Струмица, изјавена преку неговиот бранител и на обвинетиот Д.С. од Скопје, изјавена преку неговиот бранител, а обжаленото решение на Апелациониот суд Скопје, КСЖ.бр.456/21 од 01.09.2021 година го потврди, се наведува во соопштението од судот..“, се вели во соопштението на Врховниот суд.Претходна статија

Ако не може да се докаже потеклото, ќе се конфискува имот над 30.000 евра

Следна статија

Пендаровски ќе се обрати на Генералното собрание на Обединетите нации

Најново од Вести