ЗА 1 МАЈ ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ЌЕ ЗАПОЧНЕ ОД 14 ЧАСОТ

//

На денешната седница на Влада донесовме одлука за ограничување на движењето на граѓаните на територијата на целата држава за време на првомајските празници.

На 1, 2 и 3 мај, односно петок, сабота и недела, ќе биде дозволено движењето на граѓаните од 05:00 часот наутро до 14:00 часот. Забраната за движење во целата држава ќе почнува во 14 часот и ќе трае до 05 часот наутро следниот ден.

За лицата над 67 годишна возраст, во петок, сабота и недела ќе биде дозволено движење од 05 часот наутро до 11 часот.

Сите деца и млади лица до 18 години, во петок, сабота и недела ќе може да излегуваат од 12:00 до 14:00 часот.Остануваат на сила сите други мерки за заштита од КОВИД-19 донесени од Владата на Македонија.Претходна статија

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГОСТИВАР БАРА ПОКРАТОК ПОЛИЦИСКИ ЧАС И ОТВОРАЊЕ НА КАФЕАНИТЕ

Следна статија

ДВАЈЦАТА ТЕПАЧИ ОД ШТИП ГО ПРИЗНАЛЕ ДЕЛОТО- ПРЕСУДАТА СЕ ОЧЕКУВА ВО ЧЕТВРТОК

Најново од Вести