ЗАЕВ: ЈАС ВЕЌЕ КОРИСТАМ НОВ БРОЈ И АПАРАТ СО БЕЗБЕДНОСЕН ПРОТОКОЛ!

//

Заев најави безбедносни и проактивни мерки, воведување безбедносни протоколи за комуникација со институциите, за безбедно комуницирање преку интернет и електронска пошта, зајакнување на внатрешната ИТ инфраструктура.

Заев рече дека поради тоа, сега користи нов телефонски број со поголема безбедност.

„Јас веќе користам нов број и апарат со безбедносен протокол. Проактивни мерки ќе бидат преземени за активна транспарентност со цел да се доближи работата до граѓаните. Ќе се создаде листа на документи и информаци, кои ќе треба да ги објавуваат и ажурираат. Владата на својата веб страна ќе одговара на прашања на граѓани и медиуми. Ќе спроведуваат едукативна програма за дезинформациите и нивното штетно влијание. Медиумската писменост ќе биде застапена во образовните програми а владата активно ќе ја поттикнува“, изјави премиерот Заев.Тој додаде дека владата на својата официјална веб-страница ќе одговара на прашања на новинарите и граѓаните.Претходна статија

ЗАЕВ НАЈАВИ БОРБА ПРОТИВ ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ И ШИРЕЊЕТО ДЕЗИНФОРМАЦИИ

Следна статија

ЦАРОВСКА: ПЛАТИТЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 22 ОТСТО

Најново од Вести