| |

ЗАЕВ: ЌЕ СЕ СМЕНАТ ИМИЊАТА НА ОФИЦИЈАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ

Кога ќе се случат и Уставни промени ќе се сменат и имињата на официјалните институции. Јас ќе бидам премиер на Северна Република Македонија, но ќе си зборувам за македонските ора, македонските јунаци итн. На прашањето како ќе се вика МТВ , премиерот одговори дека ќе се вика СМТВ. „Се што е поврзано со самоопределување никој нема право да го забрани. Кога разговаравме да одиме на грчка страна го прашав Ципрас зошто не одиме на нашата страна. Тој ми рече подоцна ќе ручаме на вашата страна ќе јадеме македонска салата. Ваквиот однос е фер и правичен. Овој договор го јакне нашиот идентитет. “
На прашањето за личните документи , премиерот одговори: државјанство македонско /Граѓани на РСМ.

Слични Објави