| |

ЗАЕВ МУ СЕ ЗАКАНИ НА УСЕИНИ ДЕКА ЌЕ ОДГОВАРА ПА МАКАР И СДСМ ДА ГО ЗАГУБИ МНОЗИНСТВОТО ВО СОВЕТОТ НА ОХРИД

Премиерот Зоран Заев вели дека дека Усеини ќе одговара, па дури и по цена СДСМ да ја изгуби коалицијата со ДУИ на локално ниво.

„Ако направил физички напад, ќе одговара, не судам во делот на вината, истрагите ќе си покажат. Предрасуди немам кон никој. Има општини каде што СДСМ нема контрола врз мнозинството во советите, па тие функционираат нормално. Немаме резерви дали ќе го изгубиме мнозинство или не, се работи за закон, без разлика на последиците“. рече премиерот Зоран Заев.Слични Објави