| |

ЗАЕВ УЧЕСНИК НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА : „МАКЕДОНИЈА ГЛЕДА НАПРЕД : МИГОТ Е ДА СЕ ФАТИ ВОЗОТ ЗА ЕУ”

Претседателот на Владата на Република Македонија денеска учествуваше  на Меѓународната конференција „Македонија гледа напред: Мигот е да се фати возот за ЕУ“, во организација на Прогрес- Институтот за социјална демократија (ПИ), во соработка со Фондацијата за европски прогресивни студии (ФЕПС), Меѓународниот центар „Улоф Палме“ (ОПИЦ), Вестминстер Фондацијата при Лабуристичката партија од Велика Британија (ВФД Лабуристи), Фондацијата „Фридрих Еберт“ –Канцеларија Скопје (ФЕС) и Европскиот форум за Демократија и Солидарност (ЕФ).
За учеството на оваа конференција, Зоран Заев на својата фб страница напиша :  Денеска учествував на Конференцијата „Македонија гледа напред: Мигот е да се фати возот за ЕУ“, конференција во клучно време и одлична прилика за да се пренесат силните пораки дека Македонија има многу важни пријатели, кои се посветени на перспективите на нашата мала земја, којашто има амбиции навистина да придонесе во севкупниот развој на демократијата во Европа и Европската Унија, со сето она што го прави како народ, како нација, како мултиетничко општество.

Потребно е единство меѓу опозицијата и власта по историските прашања за државата. Граѓаните на 30-ти септември, на претстојниот референдум ќе донесат одлука со која ќе ги потврдат промените што ќе ја одредат иднината на нашата земја, која обезбедува сигурност, благосостојба и безбедност за сите во државата.Слични Објави