ЗЕКИРИ: СОБРАНИЕТО ЌЕ ГО РАСПИШЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА 30-ТИ СЕПТЕМВРИ, ПРАШАЊЕТО СЕ ДЕФИНИРА

//

Мухамед Зекири од СДСМ изјави дека денеска со или без гласовите на ВМРО-ДПМНЕ ќе биде распишан референдумот, а истиот ќе биде одржан на 30 септември. Зекири за изјавата на Александар Николовски од ВМРО-ДПМНЕ, дека неговата партија може да постигне подобар догобор со Грција, истакна дека ВМРО ДПМНЕ имале 11 години да го направат тоа но не го направиле. Зекири подвлече дека пред Македонија нема друга опција освен да стане дел од ЕУ и НАТО.

 Претходна статија

СЕ ЧЕКА ПОСЛЕДНИОТ ЗБОР ОД ВМРО-ДПМНЕ ПРЕД ПОЧЕТОК НА СЕДНИЦАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

Следна статија

ДИМИТРОВ НИКАКО ДА ГО ПРЕТСТАВИ ОТЧЕТОТ ПРЕД ПРАТЕНИЦИТЕ

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,