ЗОРАН ЗАЕВ:НЕМА ВЕЌЕ ФИРОМ ИМАМЕ ДОГОВОР ЗА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА СО ПРЕВОД НА СИТЕ ЈАЗИЦИ

//

Доаѓа поубаво време за Македонија. Шансата е тука и треба да се искористи. Имаме историско вековно решение. Така градиме пријателство меѓу двете земји. Решаваме два и пол деценски спор што земјата е влечеше надоле. Македонски јазик, народ, Македонец и Македонка заштитени засекогаш. Нема веќе ФИРОМ. Со овој договор е зајакнат македонскиот идентитет. Името Република Северна Македонија ќе биде за целосна употреба-изјави Заев за време на пресконференцијата во врска со решавањето на проблемот со името на нашата земја.

Претходна статија

ОСМАНИ: ДУИ МУ ДАВА ЦЕЛОСНА ПОДДРШКА ЗА ЗАЕВ

Следна статија

ЗАЕВ: ГРЦИЈА ЌЕ ГО РАТИФИКУВА ДОГОВОРОТ ПО УСТАВНИТЕ ПРОМЕНИ

Најново од Вести