| |

ЗОРАН ЗАЕВ: ПРИФАТИВМЕ ТЕХНИЧКА ВЛАДА ПО МОДЕЛОТ ОД ПРЖИНО

Премиерот на Р. Македонија, Зоран Заев изјави дека За време на лидерските средби учесниците покажале мудрост и си пружиле рака. Заев објави дека го прифатиле барањето на ВМРО- ДПМНЕ за техничка влада со формат сличен на пржинскиот. Премиерот додаде дека се договориле да нема повеќе одложувања на лидерската средба, а следна точка на разговорите ќе биде референдумот и датумот за неговото одржување. Заев пред новинарите изрази убедување деја Македонија ќе биде члемнка на НАТО и ЕУ.

Слични Објави